Risotto
Lagade mat idag och det blev risotto. Var faktiskt rätt gott och det är något jag skulle kunna tänka mig göra igen.
Jag gjorde en enkel svamp risotto så den var vegetarisk, så alla kan äta den.

Jag började med att fräsa hackad rödlök och champinioner i smör. Pressade vitlök och hade i så det fick fräsa med löken och svampen.
Efter det hällde jag i avoriori rised och hällde i lite av buljongen, fortsatte hälla i lite under omrörning när rised sugit upp den buljongen jag hällt i.
Fortsätt så i ungefär 20 minuter tills riset är klart. När riset var klart hällde jag i ärtor som jag värmt genom att låta de tinas upp på plattan i kastrull med en klick smör i.
Krydda risotton med salt och peppar, parmesan om ni vill ha det. Själv hade jag skivad tomat vid sidan om till.
Saken med risotto är att du alltid måste röra om, slutar du så bränner det fast så efter en halvtimme känns det i armen.
Nästa gång tänker jag nog ha lite kyckling i så det blir mer tuggmotstånd men det var otroligt gott bara som det är med!
Jag gjorde en enkel svamp risotto så den var vegetarisk, så alla kan äta den.

Jag började med att fräsa hackad rödlök och champinioner i smör. Pressade vitlök och hade i så det fick fräsa med löken och svampen.
Efter det hällde jag i avoriori rised och hällde i lite av buljongen, fortsatte hälla i lite under omrörning när rised sugit upp den buljongen jag hällt i.
Fortsätt så i ungefär 20 minuter tills riset är klart. När riset var klart hällde jag i ärtor som jag värmt genom att låta de tinas upp på plattan i kastrull med en klick smör i.
Krydda risotton med salt och peppar, parmesan om ni vill ha det. Själv hade jag skivad tomat vid sidan om till.
Saken med risotto är att du alltid måste röra om, slutar du så bränner det fast så efter en halvtimme känns det i armen.
Nästa gång tänker jag nog ha lite kyckling i så det blir mer tuggmotstånd men det var otroligt gott bara som det är med!
Kommentarer
Trackback